NormaTec palautushousut

Miten NormaTec® palautushousut toimivat? 

NormaTecin taustalla vaikuttaa lääkäri ja bioinsinööri Laura F. Jacobs, joka huomasi, että aaltoilevasta, paineeseen perustuvasta hieronnasta oli hyötyä verenkiertoon ja lihasten palautumiseen ja teknologia onkin alun perin kehitelty juuri erilaisten verisuoni ja verenkiertohäiriöiden hoitoon. Samalla myös huippu-urheilijat totesivat, että palautushousuista on hyötyä ja nykyään moni tunnettu lajinsa huippu vannoo näiden housujen nimeen! 

NormaTecin innovatiivinen teknologia on patentoitu ja sitä on kehitelty eteenpäin. Tuotteen tehokkuus perustuu lukuisiin tutkimuksiin, joissa on todettu NormaTecin parantavan lihaksen verenkiertoa ja palautumista. 

Palautushousuja käytetään vähän niin kuin housuja eli puet ne jalkaasi, molempien jalkojen ollessa omassa lahkeessaan. Kun hoito alkaa, housujen sensorit mukautuvat jalkoihisi ja lihaksistoosi, jotta painelu ja stimulointi tapahtuisi juuri oikeissa paikoissa sinun jaloissasi.  Palautushousut soveltuvat hyvin erilaisiin jalkoihin, eikä niiden käyttö ole epämiellyttävää, eikä se satu (itse asiassa tätä voi verrata rentouttavaan hierontaan) olitpa sitten pitkä tai lyhyt. 

Housuista löytyy eri vahvuuksia, jolloin ilmanpaine valitaan sinun tarpeisiisi sopivaksi ja itse housut on jaettu eri osa-alueisiin, jotka hierovat ja stimuloivat lihaksistoa eri tahdissa varmistaen maksimaalisen hyödyn painehieronnalle. Tällainen sykkivä paine hieroo jalkojen eri alueita kevyesti nopeuttaen samalla jalkojen palautumista lisäämällä verenkiertoa sekä poistamalla haitallisia maitohappoja. Pumppausmekanismi mahdollistaa nesteiden liikkumisen ylöspäin kohti ylävartaloa, sillä pumppaus alkaa nilkoista ylöspäin.  

Palautushousujen avulla voidaan: 

 • Nopeuttaa lihaksen palautumista erilaisen ja -tasoisen urheilu- tai liikuntasuorituksen jälkeen 
 • Tehokkaasti saada apua jalkojen verenkiertoon 
 • Vähentää eri syistä johtuvaa lihaskipua ja –jäykkyyttä 

NormaTecin palautushousujen mekanismi jäljittelee mahdollisimman hyvin lihaksen omaa palautumismekanismia: 

 1. Lihaksen sykkivä liike eli ns. pulsing vaihe 
 2. Sensorit luovat lihaksistoon sykkivää painetta mahdollistaen mm. nesteiden liikkumisen solutasolla hermostoa kevyesti stimuloimalla 
 3. Lihaksen toiminnan asteittaiset muutokset ns. gradients vaiheessa 
 4. Paine kohdistuu eri osiin jaloissa eri aikaan, joilloin liike maksimoi nesteiden liikkumisen ylöspäin 
 5. Lihaksen rentouttaminen eli ns. distal release vaihe 
 6. Lihakselle annetaan aikaa rentoutua riittävästi painevaihteluiden välillä 

Paranna jalkojesi verenkiertoa NormaTec® palautushousujen avulla 

Tiedät varmasti itsekin, että jalkojen huono verenkierto voi aiheuttaa monenlaisia ikäviä ongelmia. Monesti heikko jalkojen verenkierto kertoo valtimosairaudesta tai erilaisista verisuonitulehduksellisista sairauksista. Heikko verenkierto aiheuttaa myös sen, että jalkojasi palelee tai tunnet kipua vaikkapa liikuntasuorituksen yhteydessä. Älä kärsi kuitenkaan kauaa heikosta verenkierrosta jaloissa, sillä se voi johtaa mm.: 

 • Suonikohjuihin 
 • Erilaisiin punaisiin läiskiin jaloissa 
 • Jalkojen kuivuuteen ja kutinaan 
 • Jatkuviin kramppeihin 

Todellakin, jalkojen hyvä olo ja vointi ovat äärimmäisen tärkeä asia ja näin ollen myös verenkierron parantaminen kannattaa. Kun verenkierto vilkastuu jaloissa, nopeutuu myös nesteiden poistuminen jalkojen alueelta, kiputilat lievittyvät ja jalkojen hapenottokyky parantuu – kaikki tärkeitä asioita niin urheilijalle kuin jokaiselle meille tavalliselle tallaajallekin, jo pelkästään yleisen terveys- ja vireystason vuoksi! 

Tämän vuoksi olenkin ottanut hoitovalikoimiini nämä NormaTec® palautushousut. 

Vähennä jalkojesi lihaskipuja ja -särkyjä palautushousuilla 

Jos urheilet aktiivisesti niin silloin erityisesti suosittelen sinua kokeilemaan palautushousuja, sillä ne hoitavat tehokkaasti erinäisiä lihaskipuja ja -särkyjä, joita sinulla saattaa esiintyä liikuntasuoritusten jälkeen. Toki lihaskipu ei ole mitään vaarallista, vaan kyse on ihan normaalista ilmiöstä.

Kun lihasta kuormittaa lihaskuntoharjoittelun yhteydessä kohdistuu lihassoluun voimakasta venytystä. Tämä lisää kasvutekijöiden määrää ja johtaa usein mekaaniseen ylikuormitukseen, jossa lihassolu voi kirjaimellisesti repeytyä. 

Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään vaarallinen asia, vaan se on lihasvoiman ja kasvun kannalta välttämätöntä. Kipeät jalat treenin jälkeen ovat siis usein merkki lihaskasvusta ja sehän on hyvä juttu se! 

Kokeile ehdottomasti palautushousuja, jos jalkasi kipeytyvät treenistä etenkin silloin, jos treenaamisesi on lihaksistoa kuormittavaa ja kasvattavaa. Palautushousujen avulla voit parantaa palautumista ja tehostaa harjoitteluasi. Mutta olipa kivut jaloissasi seurausta rankoista treeneistä tai ihan vain heikosta verenkierrosta, suosittelen palautushousujen kokeilua, sillä niiden käyttö on turvallista! 

Vetree Olo